redaksjonen
Claus Hagen og Øyvind A. Brusletten har ansvar for østlandsbanene Sørlandet, Klosterskogen, Jarlsberg, Drammen, Bjerke, Biri og Momarken. Knut Håvåg jr. dekker Bergen og Forus, mens Inge Grytbak er ansvarlig for Leangen. Pål Eilertsen er redaktør for innholdet.

Vi ser alt av løp i Norge. Måten vi bygger opp våre spill på starter med en analyse av hver enkelt hest så snart startlistene er ute. Vi bruker selvsagt det eminente superprogrammet vi har, som inneholder løpsreferater på hestens fem siste starter. Dette fanger opp det meste, men i tillegg besitter vi en spesiell feeling og kjennskap til hestens historikk og på den måten er vi best stilt til å sette hestene i sammenheng med hverandre. Når alle hester i et løp er gått igjennom sitter vi igjen med det vi mener er den perfekte rangering. Deretter setter vi vinnerprosentene på hver enkelt hest og det er her grunnlaget legges til spillet skal leveres.

Å skrive et referat er tidkrevende arbeid. Kanskje opp mot 4-5 timer når det er snakk om V75 med fulle og jevne felt. Viktig er å få med seg startfasen, hvor posisjonene setter seg. De siste 5-6-700 meterne kjøres på "repeat" helt til man har kontroll på alle hestenes prestasjoner.

Rapporter fra aktive er til dels viktige og i Stallskriket etterstreber vi å få så stor uttelling på kuskekommentarer som mulig. Spesielt informasjon på pausehester, debutanter og meldinger om vesentlige utstyrsendringer er avgjørende å få med seg. I vintersesongen er det også mye å hente på informasjon om hvilke hester som takler forskjellige baneunderlag.

Om oss i redaksjonen:

Claus Hagen
«Født på travbanen», familien eide travhester og vi var på «kjøring» mange dager i uken. Dermed kom naturlig nok interessen fra svært lav alder og det gode gamle brett-trav spillet gikk så mange runder på gutterommet at det til slutt var helt loslitt i kantene. Siden ble det enkelte påminninger fra læreren i skoletiden på at det kanskje kunne «bli litt for mye travlektyre», men vi kom da gjennom på tilfredsstillende vis med påfølgende høyskoleutdanning som resultat.

Rett etter dukket det imidlertid opp en jobbannonse hvor «Stallskriket» søkte etter medarbeider og det var selvsagt veldig naturlig å søke for en travfrelst ung mann. Resten er egentlig historie, 25 år i Stallskriket, hvor jeg har vært med fra første stund. Det har jo naturlig nok gitt en viss rutine og innsikt får vi håpe. Forøvrig har jeg også jobbet som løpsreferent i svært mange år på både Drammen og Klosterskogen, samt diverse TV-sendinger.

Knut Håvåg jr.
Jeg «fikk travsporten inn med morsmelken». Familien sto bak alle S-hestene. Victoria S. den beste. Elitloppsdeltager to ganger (1984/1985). Toer i Oslo Grand Prix i 1984.

Ordentlig travnerd som kid. Lekte travhest/kusk og gyngehesten fikk virkelig gjennomgå, studerte avstamninger, så frem til alle søndagskjøringene på Nesttun med den største iver, leste TGN fra perm til perm og kunne blant annet navnet på alle Jägersro-trenerne allerede som 10-åring. Klisterhjerne den gangen og forhåpentligvis sitter noe fortsatt i.

Siden ble det jobb i omstridte Toto Magasinet i 1994/1995. Har ellers vært freelancer i TGN og Bergens Tidende, før jeg fikk tilbud om jobb i Stallskriket i 2000. En redaktør som primært tipper Forus og Bergen. Gjør selvsagt alltid mitt beste og byr på dønn ærlige tips, basert på spillbarhet.

Som alle vet, så svinger det fort i dette gamet. Den ene dagen konge, den andre dagen utskjelt. Men statistikken lyger aldri. Bergen og Forus har stort sett alltid vist grønne tall. Hittil i 2018 et netto-pluss på flere hundre tusen på Eksperten og måtte det bare fortsette langt inn i fremtiden!     

Øyvind A. Brusletten

Jeg er født i 1985 i ei lita «fjellbygd» i Hallingdal, kalt Nesbyen. Frem til 1999 var travsport det verste jeg visste ... og det er ikke tull en gang! «Unødvendig pausefyll i tippekampen», kalte jeg det, frem til jeg ble hekta. For godt. Først på spillet, men i senere år – også i stor grad på sporten.

La meg starte med begynnelsen. Sent på 90-tallet var odds og fotballtipping det store. Og da spesielt på engelsk fotball. Jeg og en kamerat slukte det meste av informasjon og var faste kjøpere av tippebladet «TIPS». Vi var også fast inventar på den lokale tippesjappa «12 rette» på Nesbyen, og det var her hos kommisjonæren det var et travmiljø og det hele startet. Etter en lang periode med utur på oddsen, og godmodig «mobbing» fra travfolket hos kommisjonæren som viftet med vinnerbonger stadig vekk, fant kameraten min ut at vi skulle prøve oss på en bong. Jeg ble noe motvillig med, og på første bong ble det selvsagt gevinst ...

Dette startet en spire til noe langt mer. Én bong ble til flere, og mange bonger ble til slutt til at disse to 15 år gamle guttene ville mer. I stedet for å basere oppsettet på andre sine tips, ville vi prøve å løse alt på egenhånd. Vi så på travløp, leste referater og fulgte med på Rikstoto Direkte. Begge våre fedre ble nærmest tvunget til å løse inn abonnement på kanalen. En liten tid senere kom temaet å lage en nettside opp, i valgfag på skolen. Da var veien kort til å forsøke seg med travtips på nett. Først startet vi med hver vår nettside med travtips og konkurrerte om å ha de beste tipsene, men etter hvert som begge sidene ble mer og mer populære valgte vi å slå dem sammen.

Dette resulterte i en nettside som het Hesteportalen.net. I første omgang ble det servert gratistips, men etter hvert ble det implementert en abonnements-løsning.  Vi fant ut at vi også ønsket å satse større og måtte ha et «proffere» navn, og Hesteportalen.net ble etter hvert omgjort til PlayAndWin.no som holdt det gående til sommeren 2005.

Dette ble etter hvert ganske stort i en skala anno tidlig 2000-tall, men som tiden gikk, så skilte jeg og kompisen våre veier på akkurat den fronten. Kameraten min begynte på videreutdannelse mens jeg var skolelei og søkte på jobb som frilansarbeider i Stallskriket. Denne fikk jeg, og jeg jobbet i et par år som frilanser, samtidig som jeg var medarbeider i Radio Hallingdal. I 2006 ble det fast ansettelse. Og her har jeg vært siden, på det jeg mener er den beste jobben i verden.

Pål Eilertsen
Kommer

Inge Grytbak
Kommer