redaksjonen
Med Claus Hagen vil vi fortsatt gi våre kunder et gjennomarbeidet produkt til hverdagskjøringer på Østlandet (Bjerke, Momarken, Klosterskogen, Jarlsberg og Biri). V75 og storløpsdager. Digitalt superprogram og intervjuer vil være det samme til alt av kjøringer her til lands. 
I tillegg vil by på tipsspalter til Sørlandet, Forus, Bergen, Orkla og Harstad. Samarbeidet med svenske Travtjänsten fortsetter som tidligere med analyser til V86-løpene på onsdager, samt til de rene V75-omgangene vi nordmenn deltar i. 

Vi ser alt av løp i Norge. Måten vi bygger opp våre spill på starter med en analyse av hver enkelt hest så snart startlistene er ute. Vi bruker selvsagt det eminente superprogrammet vi har, som inneholder løpsreferater på hestens fem siste starter. Dette fanger opp det meste, men i tillegg besitter vi en spesiell feeling og kjennskap til hestens historikk og på den måten er vi best stilt til å sette hestene i sammenheng med hverandre. 

Å skrive et referat er tidkrevende arbeid. Kanskje opp mot 4-5 timer når det er snakk om V75 med fulle og jevne felt. Viktig er å få med seg startfasen, hvor posisjonene setter seg. De siste 5-6-700 meterne kjøres på "repeat" helt til man har kontroll på alle hestenes prestasjoner.

Rapporter fra aktive er til dels viktige og i Stallskriket etterstreber vi å få så stor uttelling på kuskekommentarer som mulig. Spesielt informasjon på pausehester, debutanter og meldinger om vesentlige utstyrsendringer er avgjørende å få med seg. I vintersesongen er det også mye å hente på informasjon om hvilke hester som takler forskjellige baneunderlag.

Claus Hagen
«Født på travbanen», familien eide travhester og vi var på «kjøring» mange dager i uken. Dermed kom naturlig nok interessen fra svært lav alder og det gode gamle brett-trav spillet gikk så mange runder på gutterommet at det til slutt var helt loslitt i kantene. Siden ble det enkelte påminninger fra læreren i skoletiden på at det kanskje kunne «bli litt for mye travlektyre», men vi kom da gjennom på tilfredsstillende vis med påfølgende høyskoleutdanning som resultat.

Rett etter dukket det imidlertid opp en jobbannonse hvor «Stallskriket» søkte etter medarbeider og det var selvsagt veldig naturlig å søke for en travfrelst ung mann. Resten er egentlig historie, 30 år i Stallskriket, hvor jeg har vært med fra første stund. Det har jo naturlig nok gitt en viss rutine og innsikt får vi håpe. Forøvrig har jeg også jobbet som løpsreferent i svært mange år på både Drammen og Klosterskogen, samt diverse TV-sendinger.