Tipsene som gjør at alle kan vinne

ANNONSØRINNHOLD

Når du kjøper et Stalltips er det Rikstoto som velger hestene for deg, og kupongen fylles ut i det øyeblikket du trykker på kjøp. Men hvor kommer tipsene fra?

Nyvinningen Stalltips fra Rikstoto gjør det enkelt å spille på hest. Alt du trenger å gjøre er å bestemme innsatsen din, så fyller Rikstoto ut kupongen for deg. Men hvor kommer egentlig tipsene fra? Akkurat som i de populære Fantasy manager-spillene, må en ferdig rangering ligge til grunn før et spill fra Rikstoto kan åpnes. For det er ikke slik at alle de elleve hestene som stiller til start har like god sjanse til å vinne.

– For V75 er det et team som rangerer hvert løp, basert på innsikt og tidligere prestasjoner. Rangeringen baserer seg på hva ekspertene mener hestene vil kunne prestere, rent objektivt, og alle kan se den rekkefølgen som er plukket ut. Det gir ikke noe rom for subjektiv synsing, sier Øivind Johannessen. Han er produktsjef i Rikstoto og har vært med på å utvikle løsningen.


Øivind Johannessen, produktsjef i Rikstoto.

Til arbeidet innhenter ekspertene både generell og spesifikk innsikt, blant annet fra trenerne. Slik kan de best vurdere hestenes vinnersjanser opp mot hverandre og rangere dem fra A til E. Ekspert-teamet setter så opp et første til sistevalg. Videre er det ulike faktorer som påvirker spillet fra det åpner og fram til startskuddet går.

Les også: Hva er Stalltips og hvordan fungerer det?
 
Hvem satser de andre på?

Spill fra egenutfylte kuponger er neste faktor i regnestykket. Å bare spille på favoritter vil nemlig ikke gi noe særlig til gevinst. Oddsen påvirkes av hvilke hester andre spillere velger å sette sine penger på – fordi de tror, tipper eller håper at visse hester skal gjøre det bra. Hestene på toppen av rankingen kalles favoritter, mens de nederst kalles outsidere. Dersom mange velger å satse på én av outsiderne, så vil oddsen på den hesten falle.

– Hver kupong plukkes ut fra hva de andre spillerne har gjort, og maskinen beregner odds mot sjanser basert på ren logikk, sier Johannessen.

Slik lages kupongen din 

For deg som kjøper en Stalltips-kupong, vil algoritmens avanserte sannsynlighetsberegning komme opp med både favoritter og outsidere. Datamaskinen Rikstoto bruker, er spesialutviklet for totalisatorspill, der spillerne spiller mot hverandre om en bestemt andel av omsetningen. Sammensetningen komponeres ut fra hva de andre spillerne til enhver tid har gjort. Kupongen er unik for deg og lages i det øyeblikket du kjøper den. Slik vil din vinnersjanse til basere seg på helt oppdatert informasjon. 

Sett opp din egen, ferdigutfylte Stalltips-kupong her